Metropolitan.fi
News from Finland in English

Se pandorna i Finlands zoo - Hur kommer du dit och 2018 biljettpriser

Två pandabjörnar har anlänt till en djurpark i Finland. Ähtäri stad i centrala finland är placeringen av dessa två djur som kommer att vara i landet i ca 15 år på ett kontrakt med Kina. Djuren kommer att vara synliga för allmänheten från februari 2018 och förväntas bli slaget för sommar 2018 säsongen.

Pandorna flögs till landet i januari 2018 och har haft en hel del mediepublicitet. Det har varit en del kritik mot djurs placering i en sådan avlägsen plats, där som hopp om att de skulle ha blivit till Zoo i Helsingfors.

Djuren har nu finska namn Lumi och Pyry, två ord som kombinerar ordet snöfall på finska. På kinesiska har de fyra åriga manliga och treåriga kvinnorna varit kända med namnen Hua Bao och Jin BaoBao.

Den uppskattade kostnaden för värd för djuren kommer att kosta miljontals euro, eftersom hyran för paret är en cool USD 1 miljoner, och kostnaden kostar upp till mer än hundra tusen euro per år. Biljettpriserna är också relativt höga i jämförelse med vad de har varit i det förflutna.

Panda house being built in Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoo förväntar sig att täcka dessa kostnader med det ökade antalet besökare till Zoo, med närmaste stora städer som Jyväskylä och Seinäjoki. Under sommarsemestern i juni, juli och augusti är det mycket att resa hemifrån och Ähtäri hoppas att locka dessa massor med de nya stjärnorna.

Hur man kommer till Ähtäri Zoo och panda biljettpriser

Djurparkens läge ligger i centrala Finland. Det finns en järnvägsstation i Ähtäri, och staden är också tillgänglig med buss. Busoperatörer som Onnibus, Express Bus och Paunu transporterar passagerare från huvudstaden Helsingfors i cirka 5 timmar och 20 minuter. I bästa fall täcker ett tåg samma avstånd på mindre än fyra timmar.

Finland är ett land av långa avstånd, så de flesta punters förväntas anlända med bil. För dem som reser med campingutrustning kan man titta på bokningsutrymme från Ähtäri Zoo Camping. Några vanliga vägar och avstånd till destinationen inkluderar:

Priserna på biljetterna för att se pandorna i Ähtäri finns tillgängliga online via Lippu.fi, med priserna 2018 följande:

  • Singel vuxenbiljett till pandahuset köpte endast förut kostar 30 €, barn (3-12) kostar 16 €
  • En kombinationsbiljett till pandahuset och resten av djurparken kostar 36 € för vuxna och barn (3-12) 21 €
  • En biljett som ger tillgång till djurparken och medföljande husdjur kostar 20 € och barn (3-12) 12 €

Dessa priser kan ändras och det rekommenderas att verifiera dessa från Ähtäri Zoo hemsida.

Hotell och stugor i Ähtäri och Zoo öppettider för 2018

Ähtäri är en liten stad och har begränsade alternativ för boende, så det är bättre att boka ditt hotell eller hyttutrymme i tid. Du kan få bra priser och flexibla avbokningar via Booking.com. Hitta några av de bästa hotellpriserna för Ähtäri nedanifrån.

Booking.com

Ähtäri Zoo är öppen 2018. Schemat för månader för olika anläggningar är följande:

2018 Ähtäri Zoo & Farm Panda house
Jan 1st - Feb 16th 10-14 Closed from public
Feb 17th - Jun 7th 10-16 klo 10-17
Jun 8th - Aug 12th 10-19 klo 10-19
Aug 13th - Oct 29th 10-16 klo 10-17
Written by Janita on Monday January 29, 2018
Permalink -

« Zie de Panda's in de dierentuin van Finland - Hoe kom je daar en 2018 ticketprijzen - Se pandaene i Finlands zoo - Hvordan komme seg og 2018 billettpriser »