Metropolitan.fi
News from Finland in English

Allvarlig designfel i VAG-bälten: Påminnelser om Volkswagen, Seat bilar troligen

I sin provkörning upptäckte finska tidningen Tekniikan Maailma ett problem med Seat Arona låsmekanism. Bakre passagerars säkerhetsbälte spärrade upprepade gånger i test. Detta leder sannolikt till ett återkallande.

Frågan finns i andra modeller från Volkswagen Audi Group, inklusive Seat Ibiza, Volkswagen Polo och eventuellt Volkswagen T-Roc. Problemet verkar vara i alla VAG-modeller med MQB A0-plattformen. Detta skulle innebära att återkallandet blir ganska stort, eftersom den årliga försäljningen är nästan 500 000.

Problemet med bilbälteshinken upptäcktes i körprovet som förare testar bilens beteende i snabb takt. Under övergången lutar bilen tungt på vänster sida och bakre passagerarens säkerhetsbälte är upplåst. Frågan demonstreras i en tweet från Tekniikan Maailma.

Inledningsvis misstänker passageraren att han inte låser bältet ordentligt, men eftersom samma effekt händer på andra gången blir det uppenbart att det finns ett problem med själva bilen. Efter att ha läst bilen upptäckte reporterna att bakspännen är installerade i olika höjder.

Seat har bekräftat säkerhetsbältesdesignfel

Detta kan leda till att toppspännen öppnar den undre delen i vissa situationer. Effekten kan verifieras genom att de två spännen sammanfogas och lätt sätts upp på säkerhetsbältet. Tidningen fortsatte sedan med att bekräfta att "bucklegate" -problemet ligger i en annan Seat Arona och Volkswagen Polo.

Tekniikan Maailma informerade Seat Finland om problemet och gick för att visa den funna säkerhetsfel i strukturen. De fortsatte att anmäla tillverkaren. Seatkommunikationschef Christian Stein har bekräftat att konstruktionsfelkraven är giltiga. Se video nedan:

Volkswagen Audi Group letar efter olika designfixar och kommer att vidta åtgärder så snart en fast lösning finns. Resultaten rapporterades också till den finska trafikmyndigheten Trafi, som sannolikt kommer att kräva återkallelse för de drabbade fordonen i Finland. Problemet kommer sannolikt att överfalla i olycka. Ett enda liv förlorat på grund av skumma VAG-teknik är en för många.

English: Deadly design flaw in VAG seat belts: Recalls of Volkswagen, Seat cars likely

Written by Janita on Wednesday May 9, 2018
Permalink -

« Defecto de diseño serio en los cinturones de seguridad VAG: Retiradas de automóviles Volkswagen, Seat probablemente - VAG emniyet kemerlerinde ciddi tasarım hatası: Volkswagen, Seat otomobilleri hatırlatıyor »