Metropolitan.fi
News from Finland in English

Finnfoam FF-SIGNAL: Isolering som förstärker cellulära signaler inomhus med integrerad antenn

Tillgång till mobilnät är idag ett krav på många uppgifter. Allt från att betala räkningar för att kontrollera online tidtabeller till underhållning är beroende av en mobil signal. Medan albiquitous nätverksanslutning nu ges till många har cellulära signaler varit nedbrytande. Släppa samtal och överföra trög data har blivit vardagsmat i nya byggnader, eller gamla thathave renoverats med energieffektiva fönster.

Detta beror på att byggmaterial som används idag innehåller signalblockeringsmaterial. Aluminiumbelagda isoleringselement och spektralt selektiv inglasning göra underverk för energieffektivitet, men också blockera radiovågor effektivt. Tillsammans med användningen av högre frekvenser för att hantera ökad trådlös dataöverföring, är resultatet försämrad mobiltjänst.

Finska företag Finnfoam och Stealthcase har skapat ett isoleringsmaterial som gör det möjligt för radiosignaler att passera. Denna passiva isoleringskort gör att radiovågor passerar genom att använda en integrerad passiv signal repeater. Detta möjliggör 30-100 gånger Förbättringar av signaler inom strukturellt överbelastade byggnader. Produkten består av två FINNFOAM FF PIR (polyisocyanurat) brädor (20 mm), med en inbäddad signal upprepande antennelement.

Produkten är utvecklad och tillverkad i Salo Finland, ett land med höga byggstandarder. Finnfoam FF-SIGNAL isoleringsplattor är tillgängliga för marknaden från och med februari 2018. Isoleringskortet mottar den inkommande signalen från celltornet och reläer den framåt genom strukturen. Det fungerar som separata passiva repeaters, och förstärker inte signalen. Produkten testas både i laboratoriet och i fältförsök.

Den patenterade produkten kräver ingen el eller underhåll, är rostfritt, CE-certifierat och kostnadseffektivt. Det fungerar med de gemensamma cellulära signalspektra i 2G / 3G / LTE 4G-nät, såväl som kommande femte generationens (5G) nät Att verkar på 3,5 GHz. FF-Signalkort begränsar inte valet av fönsterelement. Den kommer i element med 200 x 1200 mm och 300 x 1200 mm.

Styren kan förvaras utomhus i UV-ljus under konstruktion, men långvarig lagring rekommenderas inuti. FF-Signal-signalförstärkaren / antennelementen bör skyddas från vädret. Passande installerade isoleringselement kommer att bestå i årtionden, vilket ger en låg total ägandekostnad.

För frågor om produktimport, export, patent och andra affärsrelaterade frågor kontakta Finnfoam och StealthCase direkt.

Source: Finnfoam FF-SIGNAL: Insulation that strengthens cellular signals indoors

Written by Janita on Sunday February 25, 2018
Permalink -

« Finnfoam FF-SIGNAL: Izolație care întărește semnalele celulare în interior cu antena integrată - Finnfoam FF-SIGNAL: Isolierung, die zellulare Signale im Innenbereich mit integrierter Antenne verstärkt »