Metropolitan.fi
News from Finland in English

Finnfoam FF-SIGNAL: Изолација која ги зајакнува клеточните сигнали во затворен простор со интегрирана антена

Пристапот до мобилните мрежи денес е услов за многу задачи. Сè што плаќа сметки за проверка на онлајн табелите за време на забава се потпира на мобилен сигнал. Додека сеприсутната мрежна поврзаност сега им се дава на многу, мобилните сигнали се деградирачки. Откажувањето на повици и слабитеот пренос на податоци станаа вообичаени во новите згради или стари кои беа реновирани со енергетски ефикасни прозорци.

Ова е затоа што градежните материјали што денес се користат содржат материјали за блокирање на сигналот. Алуминиумски изолациони елементи и спектрално селективно застаклување прават чуда за енергетска ефикасност, но исто така ги блокираат радио брановите ефикасно. Заедно со користењето на повисоки фреквенции за справување со зголемениот безжичен пренос на податоци, резултатот е деградирана мобилната услуга.

Фински компании Finnfoam и Stealthcase создадоа изолационен материјал кој им овозможува на радио сигналите да помине низ. Оваа пасивна изолациона плоча овозможува радиоавсти да помине со помош на интегриран пасивен сигнален повторувач. Ова овозможува 30-100 пати подобрувања на сигналите во структурно пренатрупаните згради. Производот се состои од два Finnfoam FF-PIR (полиизоцијануратни) плочи (20mm), со вграден сигнал кој го повторува елементот на антената.

Производот е развиен и произведен во Сало Финска, земја со високи градежни стандарди. Finnfoam FF-SIGNAL изолациски плочи се достапни на пазарот од февруари 2018 година па натаму. Изолациониот одбор го прима дојдовниот сигнал од клеточната кула и го пренесува напред низ структурата. Работи како одделни пасивни репетитори и не го засилува сигналот. Производот се тестира во лабораторија, како и во теренски испитувања.

Патентираниот производ не бара електрична енергија или одржување, е нерѓосувачки, CE-сертифициран и евтино. Таа работи со обични клеточни сигнални спектри во 2G / 3G / 4G LTE мрежите, како и претстојните пет-генерациски (5G) мрежи кои работат на 3,5 GHz фреквенција. FF-сигналните плочки не го ограничуваат изборот на елементите на прозорецот. Доаѓа во елементи од 200 x 1200mm и 300 x 1200mm.

Одборите може да се складираат однадвор во УВ светло додека се гради, но внатрешно се препорачува долгорочно складирање. Засилувачите / елементите за сигналот на сигналот FF-Signal треба да бидат заштитени од временските услови. Соодветно инсталираните изолациони елементи ќе траат со децении, со што ќе се намалат вкупните трошоци за сопственост.

За прашања за увоз на производи, извоз, патенти и други прашања поврзани со бизнисот директно контактирајте со Finnfoam и StealthCase.

Source: Finnfoam FF-SIGNAL: Insulation that strengthens cellular signals indoors

Written by Janita on Sunday February 25, 2018
Permalink -

« "Finnfoam FF-SIGNAL": izoliacija, stiprinanti korinio ryšio signalus patalpose su integruota antena - Finnfoam FF-SIGNAL: Дотор үүрэн дохиог антентай нэгдсэн дотор бэхжүүлдэг тусгаарлагч юм »