Metropolitan.fi
News from Finland in English

Hur taxaförsatser sätts i Helsingfors och Finland - Prissättning ändras år 2018

Finland beslutade att avreglera taxitransporter. Från och med juli 2018 kommer det inte längre att finnas ett begränsat antal licenser, och priserna kan variera per taxioperatör. Detta är en väsentlig förändring, eftersom standardmätad prissättning nu är en sak i det nordiska landet.

Efter avregleringen kommer till spel kommer ett antal olika företag att fungera med olika priser. Exakta detaljer om hur prissystemet kommer att hitta det är fortfarande inte klart eftersom förändringen är sex månader bort vid skrivningstillfället i januari 2018.

Vad som är säkert kommer det att finnas mycket mer variation i prissättningen i motsats till standard basavgifter och mätning per kilometer. Marknaden är redan förberedd för förändringen, och det finns ett antal för nystartade och etablerade operatörer som etablerar mobiltjänster.

Det kommer inte att bli någon större förändring av betalningsmetoder. I årtionden har taxibilar accepterat stora kreditkort (Visa, MasterCard, American Express ...). Kontanter accepteras, men det är oftast en nyfikenhet. Dessutom kommer det uppenbarligen att finnas en mängd smartphone-appar med betalningsalternativ.

Från ambitiösa MaaS (Mobility as a Service) som Whim till premiumleverantörer som Kovanen, och lägre aktörer som FixuTaxi kommer att finnas tillgängliga på marknaden. Den globala operatören Uber lämnade landet 2017, men lovade att återvända när taxibestämmelsen har demonterats. Det finns inga detaljer om Lyft, kommer en annan internationell aktör att komma in på marknaden.

Trots förändringarna är det inte troligt att taximarknaden i Helsingfors blir en "vild väst". Traditioner är långa i Taxi-yrket och företag och förare är trovärdiga. Även den drunken passera taxichauken slutar ofta bra att föraren går till dörren och ser till att du kommer in.

En liknande avreglering har pågått i Sverige i några år, och det finns några dåliga äpplen som laddar kunderna för mycket. De flesta taxibilarna har ett biljettpris i fönstret och mätaren körs. En liknande modell kommer sannolikt att antas av de östliga grannarna i Finland.

Att hyra taxi och serviceföretag i Helsingfors

Att hyra en taxi på vägen är möjlig, och det finns speciella taxistoppar (taksitolppa) där bilar kan hittas. Du kan beställa taxibilar online med hjälp av dessa tjänster:

Written by Janita on Wednesday January 24, 2018
Permalink -

« KymiRing MotoGP Grand Prix 경주 2019, 핀란드 - 숙박, 약도, 티켓 - Wie Taxipreise in Helsinki und Finnland eingestellt werden - Preisänderungen im Jahr 2018 »