Metropolitan.fi
News from Finland in English

Nightwish "Decades" samlingsalbum som ska släppas den 9 mars 2018

Nightwish är en finsk musikgrupp som är internationellt känd. Bandens symfoniska metall har fångat hjärtan och sinnena av metalheads runt om i världen sedan starten 1996.

Den världsomspännande populariteten började från ödmjuk början när Tuomas Holopainen gjorde en rekorduppgörelse med hans tre sångdemoband i Kitee. För att fira sin resa sätter bandet ut ett samlingsalbum med de väsentliga spåren från det ikoniska metalbandet. Samlingen är känd som "årtionden".

Bandet har sett det är en del av drama med att byta kvinnliga vokalister, men har stått tidstestet och fortsätter att vara populärt på turné såväl som inspelad musik. Linjen upp har förändrats under åren (eller ska vi säga årtionden), men manliga sångare Holopainen och Marco Hietala har varit i linjen från början.

I en tredje teaser-trailer anger Holopainen att de aldrig syftar till att spela om spåren, eftersom han anser att originalet bäst representerar bandets tillstånd vid tidpunkten för utgivandet - med de ursprungliga kvinnliga sångarna Tarja Turunen, Anette Olzon och Floor Jansen. Allt material är remastered för att förbättra kvaliteten ännu mer och sägs ge nya dimensioner till de välkända låtarna.

Skivan släpps den 9 mars 2018 i flera format - inklusive en speciell tre CD-box set. Inspelningar finns tillgängliga för förbeställning från den officiella Nightwish-butiken samt Nuclear Blast-nätbutiken. "Decades" -t-skjortor är också till salu på den officiella butiken.

Teaser trailers ger insikt för fans på "Decades"

För att ge en smak av vad som kommer och lite teaser har bandet släppt släpvagnsvideos där Tuomas Holopainen ger intressanta pratbitar. Alla tre videoklipp finns nedan. Med utgivningsdatumet den 9 mars 2018 avslutas det troligt att den tredje släpvagnen är den sista som ska släppas på Nuclear Blast YouTube-kanalen.

Nightwish - Decades (Official trailer #1)

Nightwish - Decades (Official trailer #2)

Nightwish - Decades (Official trailer #3)

Nightwish "Decades" collection album to be released on March 9th 2018

Written by Janita on Thursday March 1, 2018
Permalink -

« El álbum de la colección "Decades" de Nightwish se lanzará el 9 de marzo de 2018 - Албум Нигхтвисх "Decades" бити објављен 9. марта 2018 »