Metropolitan.fi
News from Finland in English

Spela in 90 miljoner Eurojackpot vinst kvarstår ej i Finland: Har vinnaren tappat kupongen?

Den största någonsin priset i Eurojackpotten vann den 9 februari 2018. Vinnande leken gjordes i den lilla staden Loimaa, Finland. En månad senare har vinnarna av 90 miljoner euro inte hävdat det.

De vinnande siffrorna valdes på Prisma-marknaden i Loimaa. Den vinnande kupongen delades av fem spelare, som alla skulle få 18 miljoner euro. Hårdkylda pengar skulle betalas omedelbart, om vinnarna bara skulle visa upp kupongen för att hävda priset.

Spelare av lotteri kan använda ett digitalt ID, vilket skulle göra det möjligt att spåra vinnarna. I det här fallet skrivs de vinnande siffrorna helt enkelt på en papperskupong, så det är omöjligt att veta vem som spelade det vinnande spelet i staden omkring 16 000 invånare.

Winning lottery coupon

Vinnarna har ett år att hävda sin seger eller på annat sätt kan pengarna returneras till organisationen som hanterar Eurojackpot-spelet.

Spelare i 18 europeiska länder har ett skott på veckopriset, som har varierat från 10-90 miljoner euro.

Spekulationer om varför vinnarna inte har visat sig välja sina påstående kör vild i området. Vissa tror att folket fortfarande är i chock och väntar på att göra anspråk.

Andra tycker att papperskupongen helt enkelt är förlorad eller förstörd och allt bevis på 90 miljoner euro vinsten är förlorad. Vissa fräcka personer har även skickat följande annons i det lokala papperet:

Förlorad: spelkupong; Eurojackpot för runda 6/18. Föll på Prisma parkeringsplats på 8,2-18. Finders avgift, om den hittade kupongen är den som har signifikant sentimentellt värde.

Hittills är den största obesvarade vinsten i Finland cirka 2,4 miljoner euro värt lotterivinning 1995.

Written by Janita on Monday March 12, 2018
Permalink -

« Rekord 90 milionów wygranych Eurojackpot pozostaje nieodebrane w Finlandii: Czy zwycięzca stracił kupon? - Record 90 milhões de vitórias do Eurojackpot ainda não são reclamadas na Finlândia: o vencedor perdeu o cupom? »